Wedstrijdzwemmen bij de Pijnackerse Watervrienden

Onze wedstrijdploeg is een enthousiaste groep mensen, die het leuk vindt om techniek en conditie te verbeteren, wedstrijden te zwemmen en daarvoor hard te trainen. We trainen 1 tot 4 keer per week op de volgende dagen:

  • dinsdag: 18.15-19.00 en 19.00-19.45 uur
  • vrijdag: 06.00-06.45 uur
  • zaterdag: 17.00-18.00 uur
  • zondag: 9.00-9.45 uur

Wedstrijdprogramma

De wedstrijden waar wij aan deelnemen hier zijn te vinden.

De wedstrijdploeg van de PWV doet regelmatig mee met verschillende wedstrijden zoals de Holland Competitie (HC), de WVNL LZC (Landelijke Zwemcompetitie), WVNL Nederlandse junioren zwemkampioenschappen, limietwedstrijden, jeugdwedstrijden en Onderlinge Wedstrijden.

In de Holland Competitie wordt in een kalenderjaar vijf keer gezwommen tegen verschillende ploegen uit Noord- en Zuid-Holland. Een ploeg probeert zoveel mogelijk punten te verzamelen. Na vijf wedstrijden wordt er een winnaar uitgeroepen. Deze wedstrijden worden altijd in Hoofddorp gezwommen.

De Landelijk Zwemcompetitie is een competitie die door de Nederlandse Culturele Sportbond, sectie zwemmen (Commissie Wedstrijd Zwemmen) wordt georganiseerd. Ook bij deze wedstrijden verzamel je als ploeg punten. Bij deze competitie worden er drie wedstrijden gezwommen en een afsluitende finalewedstrijd; het zwemjaar loopt hierbij van september tot augustus.

Aan de WVNL Nederlandse Zwemkampioenschappen doen alleen zwemmers mee die hiervoor uitgenodigd worden. Om uitgenodigd te worden moet je voldoen aan snelheids-eisen, limieten genoemd. Deze limieten kunnen gezwommen worden tijdens alle wedstrijden.  Om de kansen te vergroten worden ook speciale limietwedstrijden georganiseerd. Verder vinden er door het jaar heen wedstrijden op individueel niveau plaats.

Meezwemmen

Ben je geïnteresseerd? Je kan de wedstrijdploeg mailen om tijdens een proefles te kijken of wedstrijdzwemmen iets voor je is. Je kan al meedoen met de wedstrijdploeg als je je B-diploma hebt gehaald. We hopen wel dat je je zwem-ABC afmaakt omdat je daar nog een hoop techniek leert.

Vrijwilligers / Officials

De wedstrijdploeg draait volledig op vrijwilligers. U begrijpt dat we er daar nooit genoeg van kunnen hebben. Van badhulpen tot aan trainers, van ouders die eens willen rijden naar een wedstrijd tot aan tijdwaarnemers die tijdens een wedstrijd de gezwommen tijd klokken, er zijn altijd mensen nodig.

Om aan een zwemwedstrijd mee te kunnen doen, moeten alle deelnemende verenigingen officials aanleveren. Deze mensen zorgen ervoor dat de wedstrijd goed verloopt. Dit zijn de verschillende functies: scheidsrechter, starter, jurysecretaris en tijdwaarnemer/keerpuntcommissaris. Bij de PWV kun je een cursus volgen voor tijdwaarnemer/keerpuntcommissaris. Je leert het klokken van de tijd en het controleren of een keerpunt goed gemaakt wordt. Als je geslaagd bent, kun je verder voor de andere official-certificaten.

Gedragsregels en wedstrijdploeg informatieboekje

Dit zijn de Regels van de Wedstrijdcommissie. Hier vind je het Informatieboekje.

Contact

Meer weten, een keer meezwemmen of vrijwilliger worden? Mail de wedstrijdploeg.

Menu